hétfő, február 01, 2016

Lövészet Panzerfaust 3-val Kurdisztánban

Ezeket a fotókat a KTCC (mi ez?) készítette, úgyohgy ha bárki leveszi innen írja a képre vagy alá, hogy ©KurdistanTrainingCoordinationCenter2015. A képeken úgy látom csak kurdok látszanak, de az első képen egy német is látszik. A helyszín az a lőtér, amit az előző blogposztban, a második helyszínként írtam le (Tiger valley)

Német fegyvereket akkor ígért a német kormány, amikor a magyar, Moszul 2014 nyári eleste után. Úgy emlékszem első körben 10.000 kurd harcos felfegyverzését vállalta Berlin, majd újabb 10.000 katonányi flszerelést küldött. Nincs pontos listám, de ez a szám leginkább a kézifegyverekre vonatkozott, azaz G-3 és G-36-os gépkarabélyokra. Ezek mellett még 8.000 pisztoly, több száz Panzerfaust 3 és MILAN páncéltörő rakéta (mi a hivatalos neve?) is átadtak néhány Unimog sebesültszállítóval együtt. Egyszer láttam egy pontos listát, de már elhagytam a net rengetegében. 

De milyen jó is, ha az ember blogot ír, itt írtam korábban a német segély részleteiről és ha valaki nagyon tuti kíváncsi a részletekre, akkor itt a lista a Bundeswehr oldaláról (jobbra fent, PDF-ben). Látok köztük kesztyűt, kézigránátot, meg egyéb felszerelést is.

A képek azt hiszem magukért beszélnek. A lista szerint 200 Panzerfaust 3-t kaptak a kurdok 2400 éleslőszerrel és 800 gyakorló lőszerrel. nem tudom még mennyi lehet belőle :)






1 megjegyzés:

Unknown írta...

a MILAN hivatalos neve úg ytudom milan, ez egy mozaik szó.
Érdekesség inkább, de a kurdok elgondolkodhattak volna a G36-okon mert ugye azpok körül volt egy botrány és legjobb tudomásom szerint a németek nem oldották meg a problémákat. Egy-két amerikai magáncég mutatott már be megoldás a problémára (túlmelegedik a fegyver és 2 tár kilövése után már félrevisz, 3 tár után meg használhatatlan, elginkább forró égöv alatt, de hidegebb környezetben a pontosság max 3-4 tárig mard meg, attól függően hogy hosszú-, rövid sorozatokat, vagy egyeslövést adunk le vele )