péntek, június 27, 2008

Mégegyszer a lőszer ügyről

Az amerikai sajtó ismét foglalkozott az Afganisztánba küldött lőszerszállítmányról, amely állítólagos magyar eredetű is lehetett volna a letartóztatott 19 éves cégtulajdonos szerint. Csak azért foglalkozom vele én is mert, hátha a magyar sajtó figyelmét ez a tisztázó hír már elkerüli.

Az eset márciusban volt, hogy rohan az idő, azt hittem már fél éve is lehetett. A mostani hír szerint az albán hadügyminiszter biznisze volt ez, amelybe besegített az ottani amerikai nagykövet is: US and Albanian authorities announced probes Tuesday into allegations that the US ambassador to Albania concealed the Chinese origins of ammunition sent to supply Afghan security forces.

A dolog még nincs lefutva, mert az amerikai külügy még kezdte meg saját vizsgálatát az ügyben, majd a ha a saját vizsgálójuk végez, akkor lesz biztos minden. A nagykövet tagad.

A képviselőház egyik bizottsági elnöke által tett kijelentés szerint: Withers (a nagykövet)"held a late-night meeting with the Albanian Defense Minister at which the Ambassador approved removing evidence of the illegal Chinese origins of ammunition being shipped from Albania to Afghanistan by a US contractor."The meeting took place on November 19, 2007 at the behest of the Albanian minister, who wanted to know how to respond to a New York Times reporter's request to visit the American contractor's operations in Tirana, where several boxes of Chinese ammunition were stored.The ammunition was being repackaged to disguise its origins and shipped from Albania to Afghanistan by AEY, a Miami Beach arms-dealing company, Waxman said.

Nincsenek megjegyzések: