vasárnap, december 25, 2011

Így is lehet kezelni egy halálesetet - Lengyelország

Kettővel ezelőtt feltettem egy videot arról, hogy egy IED kettészakított egy lengyel Cougart.

Az utosó hírek szerint ez egy modernebb M-ATV volt, egy 30 autóból álló konvoj tagja. És egy a PRT által felújított mauzóleumhoz tartottak, a reggeli átadási ünnepségre.

De nem ennek kapcsán írok, hanem mert a lengyel miniszterelnök ezt követően kirepült Ghazniba, a lengyel PRT-hoz, hogy lelket öntsön a katonákba. A hírekből kiderült, hogy az út egyébként is tervezve volt, de az eset miatt előrehozták illetve, hogy bátran meg is fenyegette az elkövetőket, hogy ez nem marad megtorlásul.

Mi a pont itt? Két dolog. 1. A lengyel kontingenst a lengyel miniszterelnök látogatta meg, amikor szükség volt rá. Magyar miniszterelnök 2006 óta még nem járt a PRT-nál, sem haláleset kapcsán, sem máskor.

2. A lengyel vezetés meg merte fenyegetni az elkövetőket nyilvánosan, függetlenül attól hogy valóban képes lesz-e megbüntetni őket. Magyarország elvesztett két tűzszerészt, semmi ilyen megnyilatkozásra nem emlékszem. Magyarország elvesztett két katonát tavaly, nem emlékszem, semmi hasonlóra. Azóta sem tudni kik voltak az elkövetők, és mi lett a sorsuk. Vagy akik tudják, úgy gondolják nem kell beszélni róla nyilvánosan. Ez is mentalitás kérdése.

Kis frissítés: Marton Petivel úgy látszik egyre jár az agyunk. Kicsivel részletesebb bár más irányú posztja a lengyel robbantásról és az otthoni reakciókról a Külpraktika blogján

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Péter,

a posztcímben kér elgépelés is van, ami szerintem nagyon zavaró: "kelezni" szerepel "kezelni" helyett, ráadásul Lengyelországot Lenyelországnak írod...

Tudodm, hogy ez már-már nyelvtannácizmus, de ettől függetlenül kérlek, hogy javíts. Köszi!

tiboru

Névtelen írta...

Nem, nem, köszönöm. Figyelmesebbnek kell lennem. Köszönöm
Péter
szólj máskor is

Névtelen írta...

A helyszínről visszatértek szerint a 2010.augusztus 23-i támadás vezetőjét később magyar felderítési adatok alapján az amerikai SF likvidálta. Akkoriban ugyebár az elkövetők fenyegették meg a magyarokat!

Névtelen írta...

Hello Névtelen

Köszönöm, hogy leírtad. Hallottam ezt, épp ezért írtam a blogba a nyilvánosan szót. Jó tudom elég áttételes, de azt akartam vele mondani, hogy persze soha senki sem fogja hivatalosan megerősíteni, hogy megtörtént-e vagy sem a eliminálás, de mivel lehet tudni így utólag, hogy megtörtént ilyen együttműködésben, esetleg be lehetne építeni a legközelebbi kommunikálásba.

Mégegyszer köszönöm, hogy leírtad.
üdv
wp