szombat, november 20, 2010

Politikus spotting a NATO csúcson

Hihetetlen. Mint ma hajnalban írtam ma 48 ország plusz néhány nemzetközi szervezet vezetője érkezett a NATO csúcsra. Nem is kötöttem össze, hogy egy köpésre vagyunk a NATO csúcstól. Ma reggel mikor kis 100 fő tömegünk megindult a buszoktól a előadótermünk felé, kereszteztük az érkező delegációk útját.



Egy pillanat alatt a sok öltönyös, kosztümös, komoly fiatal hölgyből és úrból gyerek lett, akik lefagytak a sok híresség láttán, és boldog mosollyal bambán integettek az államfőknek, miniszterelnöknek.

Kb másfél órán keresztül játszottunk. A biztonságiak, ahányszor arrébb küldtek, annyiszor közelebb kerültünk a delegációkhoz. Nem ahhoz a részhez ahol kiszálltak, hanem ahol a konvojok érkeztek. Kb egy fél óra után két-három méterre álltunk, az út szélén és integettünk Alijev azeri elnöknek, Ban Ki Moon ENSZ főtitkárnak, Merkel kancellárasszonynak, Berlusconinak, Zapaterónak, Hamed Karzainak, gondoljatok akire szeretnétek. A magyar delegációnak csak én integettem, Orbán Viktornak, Martonyinak (különkocsikban) és Hendének. Csak utóbbi integetett vissza, illetve a delegáció azon része, amely észrevett és megismert.

A csúcsot természetesen Barack Obama érkezése jelentette. Ettől egyszerűen megörültek a többiek. Az ugandai fiú elfelejtett fényképezni örömében, a lányok sikongattak. Az elnök kedvesen integettt vissza mindenkinek. Ez egyik amerikai résztvevő szerint, ez nem fordult volna elő Amerikában, mert eltávolítottak volna az út közeléből is. Obamának volt a leghosszuabb konvoja, egészen furcsa autókkal a menetben. Az ő autójából, amit állítólag Beastnek neveznek kettő is futott a konvojban, valami sajátos felépítésű jármű.



Valahogy pont elcsíptem, el volt az utolsó kép, mert természetesn lemerült utána a masina.

Kicsit furcsa volt, hogy végül is az egész olyan volt, mintha a államfők előttünk vonultak volna fel, és mi nézegettük őket. Csak képzeljük el, hogy a mi kis tömegünk, talán saját zavarunktúl egyre csak röhögtünk, volt aki integetett, volt aki mutogatott. Az egész olyan volt, mintha megváltozott volna a felállás és ők lettek volna a cikruszban.

Ráadásnak ebédre pont előttem hajtott el Medvegyev elnök delegációja, a telfonommal levideóztam

Extra ráadásnak előttünk vonult el hazafelé a NATO csúcsról Obama elnök, amit ismét óriási kiabálás és éljenzés kísért. Állítólag tett két lépést felénk, de a testőrök leállították. Kár.

Sarkozy és Merkel egymás után mentek el, Merkel volt talán az egyetlen Obama mellett, aki saját kocsival jött, egy új BMW hetessel. David Cameron konvoja meglepően rövid volt. Este még valamiért visszajött Karzai, neki viszont jó nagy konvoja volt.

Fontos emberekből mi is sokat kaptunk. Ma este Ban Ki Moon volt az utolsó előadó, de tegnap itt volt... ja erről már írtam. Akkor itt van az a kevés használható kép.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a kocsi is ott volt ?
http://www.youtube.com/watch?v=G86cS5YLgh0&feature=related

Udv Flashbang

Névtelen írta...

Hehe, szerintem nem, bár elég sok ilyen fekete SUV volt. Viszont amit itt látsz egy percnél, az ott volt.:
http://www.youtube.com/watch?v=2SjYjmSEJKo&NR=1&feature=fvwp

Van még egy SUV aminek egy vagy két fekete kúp van a tetején. Az még érdekes lehet.

Épp tegnap gondolkodtam, hogy merre lehetsz. Nem vagy februárban Kabulban?
wp

Névtelen írta...

he has a good point

my homepage ... how do i file bankruptcy
Look at my homepage - file for bankruptcy