kedd, november 30, 2010

Katona Magda

Az elmúlt napok sztorija mindenképpen Katona Magda esete a Washington Posttal. Tekintettel arra, hogy személyesen is ismerem az Afganisztán-szakértőt, nem tudnék elfogulatlanul nyilatkozni. Egyelőre csak annyit, hogy a felvételt még nem látta senki eredetiben, és hogy Katona Magda cáfolja a vádakat. Amit mondjuk nem értek az újságíróknál, hogy miért kell keresni mindig a magyar állam és a külügyminisztérium felelősségét? Miért kellene tudni a Küm-nek minden magyar állampolgár külföldi ténykedéséről?

Szóval néhány cikk a témából.
A tálibok hamisították a magyar nőt lebuktató videót? Index.hu

Bevallom nem nagyon értem, hogy kerültek szóba a tálibok ebben a történetben.

Katona Magda válaszát az eseményekre talán a legteljesebben a Figyelőnet hozta. Itt láttam először a képet (K.M. felvétele), amin Katona Magda az inkriminált TV vezetőjével látható.

Még utoljára egy link, egyelőre nem jelent meg a magyar sajtóban. Bármi is legyen az igazság, úgy tűnik a TV vezetője (főállásban képviselő volt idáig, most már nem az) sem egy szent ember. A blogger szerint saját promotálására használta a csatornáját, és kőkeményen beszólt minden riválisának: Najibullah Kabuli defames all his political opponents through the news and current affairs programs of his TV.

Remek lenne, ha valaki felhívná és megkérdezné őt is.

2 megjegyzés:

Zolatustra írta...

Nos en volnek az "intravénás drogozós" srac. Persze a jellemzest elengedem a fulem mellett (ez a gyulolete konnyen vezetett volna sok kint dolgozo magyar es afgan kollegaik halalahoz...), de megtiszteltetes, hogy egy lapon emlegetett minket :-).

smalladam írta...

atyaég, mennyi tálib bérkommentelő:D