kedd, június 15, 2010

Siker vagy kudarc? Az újabb afgán dzsirga és a magyar vonatkozások

A Külügyi Intézet weboldalán megjelent egy rövid elemzés a múlt héten tartott "békedzsirgáról" Kabulban. Nem tudomelég bátran kimondtam-e, de ezek a dzsirgák a parasztvakítás kategóriájába tartoznak. Valahogy a végeredmény mindig az lesz, amit az összehívó (uralkodó, államfő stb.) szeretne. A kritikus hangok a végére eltünnek, vagy már az elején meg sem lesznek hívva.

A másik fontos dolog, hgy lemondott Amrullah Saleh, a helyi KGB vezetője, és lemondott a Hanif Atmar belügyminiszter. Különösen az utóbbi a nyugati donorok egyik kedvence. Mindkettő viszonylag fiatal, kommunista időkből hírszerző múlttal, és utána még alaposaban kikupálva (érdekes egy szó ez is).

És hogy milyen érdekes az újságírói munka, hogy kell benne felszínre hozni az érdekességeket, arra legyen itt a példa a többnyelvű EuroActiv weboldal, amely a fent emlílett cikket - természetesen a kreditek megjelenítése mellett - az alábbi, magyar olvasónak lássuk be sokkal kecsegetetőbb címmel hozta le: A magyar haderő elérte teljesítőképességének határát

Ilyen is van. Csak azt nem értem, hogy a rovatszerkesztő ezek után miért nem tud válaszolni az emailemre.

Nincsenek megjegyzések: