szombat, május 01, 2010

Amerikai segély a Honvédségnek.

A HM weboldala beszámolt róla, hogy az amerikai nagykövet tájékoztatta Szekeres Imrét. hogy mire kapja Magyarország a 10 millió dolláros katonai seélyt. Nem, arról tájékoztatta, hogy a Kongresszus jóváhagyta, az már gondolom korábban is megvolt, hogy mire kapjuk. Mert mire kapjuk?
A páncélozott HMMWV terepjárókat, éjjellátó készülékeket, rádiókat és katonai számítógépeket tartalmazó támogatást a Magyar Honvédség a jövő évben kapja meg.

Az amerikai hozzájárulás keretében az Afganisztánban szolgáló magyar katonák számos olyan eszközt, valamint kiképzést kapnak, amelyek tovább növelik a magyar kontingens biztonságát a műveleti területen, hatékonyan elősegítik az afganisztáni újjáépítés biztonságosabb megvalósítását, hozzájárulva az afgán kormányzati intézmények mihamarabbi stabilizációjához


Ami sem ebből, sem a korábbi cikkekből nem derül ki, hogy ezt a PRT, az OMLT vagy a KMCS kapja. Az eredeti hírbe (amit most nem keresek meg), az volt benne, hogy a segély célja, az amerikai és a szövetséges erők együttműködésének javítása. Ebből nekem az következik, hogy a vagy a KMCS vagy az OMLT fogja kapni ezeket a cuccokat és kiképzést.

Nincsenek megjegyzések: