kedd, december 08, 2009

Új PRT indul Parwanban

Hm, jön még létre új PRT. Parwanban, a Szalang hágó másik oldalán, Kabultól északra fog létrejönni egy dél-koreai PRT. Remek alkalom, hogy ezentúl ha Baghlanba megyek, megálljak Dzsabalszaradzsban is.

A hír szerint 350 katona, 100 civil munkatárs, 40 rendőr. A provincial reconstruction team (PRT) of 100 civilians and 40 police will be guarded by 350 troops backed by helicopters, armoured vehicles and an unmanned reconnaissance drone, it said.

Szép, sokan lesznek. Előre kíváncsi vagyok, hogy ez a 100 civil pontosan mit, kiket jelent és hogyan fogják csinálni a fejlesztéseket.

A katonák szerepéről: Officials have said the South Korean troops will not do any fighting except to protect the aid team.
"The primary mission is to guard the provincial reconstruction team base, escort PRT members outdoors and protect them," Jang Gwang-Il, director for defence ministry policy, told a briefing.

Parwan nem egy túl veszélyes tartomány, legalábbis nem az ellenállók szempontjából. Bár lehet, majd ez is fog változni. Mindenesetre, ha jól emlékszem megkapták az előző baghlani rendőrparancsnokot, Szayedkhili tábornokot, aki most ott a főnök.

2 megjegyzés:

david írta...

a 100 civil telleg erdekesen hangzik
kivancsi vagyok mire jutnak

Névtelen írta...

Szayed Khelinek állítólag elég komoly magán érdekeltségei vannak Parwanban.Onnan hozta Baghlanba a saját testőreit is:Érdekes volt látni az állig felfegyverzett "rendőröket" Lexus terepjárókban.