csütörtök, július 16, 2009

Nyári szünet következik egy újabb támadáasal

Azt írja a tegnapi kínai nemzeti hírügynökség:
Afghan police kill Taliban commander, arrest 2 others
KABUL, July 15 (Xinhua)-- Police during a clash with militants in northern Baghlan province of Afghanistan killed a Taliban commander and captured two of his comrades, provincial police chief Abdul Rahman Syed Khili said Wednesday. "Mullah Ghayour was killed and two of his armed men were captured Tuesday night," Syed Khili told Xinhua.
He also added that Ghayour was involved in storming Burka district and setting on fire the district headquarters couple of months ago.

Taliban militants have not made comment.

Militants have intensified their activities as the date for Afghan presidential election scheduled for August 20 is drawing closer.

A bagláni rendőrség úgy látszik magára talált. Ez az akció egy héten belül a második helyi tálib vezetők ellen.

Mullah Ghayour volt a cikk szerint a felelős a burkai támadásért, ahol a helyi tálibok lerohanták Burka járás Burka városának rendőrségi/kormányzói épületét foglyokat ejtve és két rendőrt megölve.

Ezzel a hírrel most egy hétre visszavonulok Közép-Ázsiába, legközelebb valamikor júli 25-26 környékén jövök.

Hacsak nem történik valami nagyon-nagyon fontos dolog :)

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Vagy a rendorseg talalt magara vagy megiscsak van valami hatasa annak, hogy mar ket eve ott vannak a magyar rendorok is. Ok aztan meg egyaltalan nincsenek benne a koztudatban, meg annyira sem mint a katonak.
Ha HM PR -ja rossz akkor az IRM ( ex belügy) az meg egyenesen katasztrofalis.
Jo utazgatast Azsiaban.

Udv

Flashbang.

Névtelen írta...

Hello Flashbang,

Igen ez bennem is felmerült, hogy lehet a rendőri képzés eredménye. De végül nem írtam bele, mert arra gondoltam ezek a támadások talán leginkább az akarattól függenek.

A rendőri vezetés eddigi is tudta szerintem hol vannak a rossz arcok (ahogy a Kandak/OMLT is minden további nélkül rájuk talált,a mikor akart), csak valamiért nem ment rájuk. Most valamiért úgy döntöttek.

Persze az lehet, hogy a magyar rendőröktől kapott kiképzés (de nem a bűnügyi helyszínelői :) bocs) vezetett oda, hogy saját oldalon kevesebb lett az áldozat, az akció meg lett esetleg tervezve előre, stb. Majd megkérdem a rendőrismerősöket.
üdv
wp

smalladam írta...

hello péter én meg most értem haza és akartam veled találkozni, elmondani az afganisztánban összeszedett infókat. akkor 25 után?

Névtelen írta...

Az fel sem merul senkiben, hogy a tartomanyi rendorfonok bizonyitani akarja "alkalmassagat" a valasztasok elott? Nekem mindig gyanus, ha valakit "letaliboznak" az ottani rendorok. Korabban is volt sok tamadas rendororsok ellen, amelyekrol kiderult, hogy nem a talibok allnak mogotte, csupan helyi erdekellentetek. Termeszetesen a tamadok akkor is "talibok" voltak!

Névtelen írta...

JO jo,

de ezek tenyleg talibok voltak, ez a ket mullah nem hely rivalis volt sziplan, hanem tenyleg tlaib figura. Az aktivitas kerdese lehetne osszefuggesben a valasztasokkal, csak nem tudom kitol fugg a rendorfonok. mert valalhogy nem a kormanyzotol es nem az allamfotol, hanem talan valakitol a helyi BM-ben. Akkor meg minek izguljon a valsztasok kimeneteletol, ha az allamfotol most sem kell felnie?
udv
wp

Névtelen írta...

Nem minden talib mollah, de nem is minden mollah talib! :))

Névtelen írta...

http://www.hm.gov.hu/honvedseg/missziok/afganisztan_prt/erosodott_az_mh_prt

http://www.honvedelem.hu/cikk/0/15798/civilaldozat_nemetsereg.html

http://www.bundeswehr.de/portal/a/bwde/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLd443DnQHSYGZASH6kTCxoJRUfW99X4_83FT9AP2C3IhyR0dFRQCsXOUq/delta/base64xml/L2dJQSEvUUt3QS80SVVFLzZfQ180QzU!?yw_contentURL=%2FC1256EF4002AED30%2FW27U48HC325INFODE%2Fcontent.jsp


http://www.bundeswehr.de/portal/a/bwde/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLd443DnQHSYGZASH6kTCxoJRUfW99X4_83FT9AP2C3IhyR0dFRQCsXOUq/delta/base64xml/L2dJQSEvUUt3QS80SVVFLzZfQ180QzU!?yw_contentURL=%2FC1256EF4002AED30%2FW27U5MFB347INFODE%2Fcontent.jsp

Kiérkezett az AVB-szakasz. A németek egy ellenörő ponton ismét civileket lőttek le. Másnap lőtték a kunduzi táborukat!

LP

Gyöki írta...

Én át szoktam küldeni a police.hu-ra és a minisztériumi portálra a rendőrös híreket, de nem szoktak válaszra méltatni...
pl.:
http://www.hm.gov.hu/honvedseg/missziok/afganisztan_prt/szolgalni_es_vedeni_a_hataron_tul
http://www.hm.gov.hu/honvedseg/missziok/afganisztan_prt/buntetes_vegrehajtas_afganisztanban
http://www.hm.gov.hu/honvedseg/missziok/afganisztan_prt/ujonckepzes
http://www.hm.gov.hu/honvedseg/missziok/afganisztan_prt/afgan_rendorok_alapkepzese

Névtelen írta...

Szia Gyöki!

Ne csüggedj! Egyszer csak rájönnek, hogy egy kicsit népszerűsíteni kéne a kinti munkájukat is. Az ott dolgozó rendőrök nagyon kemény és közel sem veszélytelen feladat látnak el.

Üdv: LP

Névtelen írta...

Az eszaki regioban folytatodik az "Oqab" buztonsagi muvelet es persze a vele jaro tamadasok is a nemetek ellen!

http://www.bundeswehr.de/portal/a/bwde/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLd443DnQHSYGZASH6kTCxoJRUfW99X4_83FT9AP2C3IhyR0dFRQCsXOUq/delta/base64xml/L2dJQSEvUUt3QS80SVVFLzZfQ180QzU!?yw_contentURL=%2FC1256EF4002AED30%2FW27UADPM840INFODE%2Fcontent.jsp