vasárnap, július 26, 2009

Nyári szünet 2

Jó, megjöttem Közép-Ázsiából, most megyek a Balkánra. Még egy kis szünet a blogon, de aztán augusztusban már remélem ismét lehet írni.

Szlankó Bálint továbbra is Wardakban, az origon jönnek a jópofára vett bejegyzései. Aki a komolyabb stílusára kíváncsi, olvassa az angol nyelvű írásait. Mindkettő innen elérhető.

Kiss Ádám megjött Afganisztánból, de nem tudtam követni miket írt, majd megkeresem ha lesz időm.

Múltkor volt egy szabad órám és kifénymásoltam a Magyar Nemzetben eddig megjelent 7 cikket, ami a sorozatban a Honvédséggel és Honvédelmi Minisztériummal foglalkozik. Majd ha lesz egy máik szabad félórám beszkennelem őket és írok róluk.

Az afgán magyar szerepvállalással kapcsolatban csak a cimek jutottak el hozzám, készül a harmadik OMLT, az első már talán itthon. Volt valami az UAV-val is, a KMCS-rol semmi.

Mazarban rálöttek és robbantottak a svéd PRT-re, az előző poszt kommentjeiből látni, hogy a Kunduz/Bagláni műveletek miatt a németeknél is kiélezett a helyzet.

A baglani ANA úgy látszik egyelőre nem akciózik, vagy ha igen, akkor nem kerülnek be a hírekbe.

16 megjegyzés:

Mihályi Attila írta...

Aztán majd mehetsz a sittre mert beperel az MN a fénymásolgatásodért. :)

Egyébként a HM is elég részletesen ír róla:

http://www.hm.gov.hu/hirek/kozlemenyek/reagalasok_magyar_nemzet_09

Névtelen írta...

http://www.honvedelem.hu/cikk/0/15877/eleguk_van_a_briteknek_afganisztanbol.html

Névtelen írta...

Ma ismét lőtték a kunduzi német PRT táborát. 2 rakéta csapódott be a reptér térségében. Sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett.

Névtelen írta...

koszi,

levaltottak a baglani rendorfonokot mar vagy 2 hete, ez is erdekes.
udv
wp
del-albania

Névtelen írta...

WP: Sose gondoltam volna, hogy egyszer ez is megtortenik! :) Tudni valamit arrol, hogy mi lesz a tovabbi sorsa? Esetleg o veszi at a helyi ellenallas vezeteset? ;) (sicc!)

http://www.honvedelem.hu/cikk/0/15927/kilenc_katonat_vesztettek_a_szovetsegesek.html

Névtelen írta...

http://www.honvedelem.hu/cikk/0/15931/prt_latogatas_a_kiwiknel.html

Névtelen írta...

Allitolag Parwanban lett rendorfonok

Udv Flashbang

Névtelen írta...

Koszi Flashbang. Ez most elorelepes, vagy visszavetes?

Névtelen írta...

http://www.origo.hu/nagyvilag/20090805-afganisztan-magyar-csapatok-is-reszt-vesznek-egy-katonai-akcioban.htm

Névtelen írta...

http://www.honvedelem.hu/cikk/0/15979/meghalt_a_talibok_vezere.html

Névtelen írta...

Mindenkepen elorelepes PARWAN kozelebb van KABULhoz. Parvanbol lehet ellenorizni a Salang Masik oldalat, itt van a Bagrami amerikai legitamaszpont es Parvanbol lehet lezarni a Panjshir volgyet.
Ha meg mukodnek a regi haverjai/vazallusai a Baghlani oldalon ( miert is ne )akkor a Salangot teljes egeszeben o ellenorzi.

Udv Flashbang

Névtelen írta...

Ha jol emlekszem, akkor ő éppen odavalosi. A csaladja talan nem is volt vele ott PeK-ben es hetvegeken "ingazott". Tulkeppen hazament. A tartomany fontossaga miatt tenyleg elolepteteskent lehet ertekelni.

Névtelen írta...

Penteken del korul (ZULU - pentek ott az ahitat napja!) a kunduzi PRT QRF-jet a tabortol ca. 4 km-re (!!) tamadas erte. Mintegy ket es fel oras tuzharc alakult ki, amely soran bevetettek Marder IFV-ket is. A levegoben ket F-16-os is megjelent, de CAS vegrehajtasara nem kerult sor. A tuzharcban egy nemet katona a felkarjan megsebesult.

Vasarnap koran reggel (ZULU ca. 0430)a PeK-be tarto nemet konvojt ketszer is tamadas erte. Elso alkalommal nem sokkal a Pluto-ra torteno kikanyarodas utan tortenhetett a megadott tavolsagok alapjan. Ott kezifegyverekkel es RPG-vel lottek oket, majd kesobb ujabb kezifegyver tuzet kaptak. A tuzet viszonoztak es folytattak a feladatot. Vesztesegek nelkul ertek PeK-be.

Forras: www.bundeswehr.de

Névtelen írta...

Köszönöm az infokat a rendőrfőnökről és a németekről.

Mit tudunk a az új rendőfönökről? Az előző főnök kapcsán (sose gondoltam volna, hogy erre rákérdezzek) vajon helyi illetőségű? Rendőr volt korábban?
köszi
wp

Névtelen írta...

http://www.honvedelem.hu/cikk/0/16075/nato_hq_robbantas_afg.html

Névtelen írta...

Tegnap ismet megtamadtak a nemeteket 6 km-re DNy-ra a kunduzi taboruktol. Egy nemet katona konnyebb seruleseket szenvedett.