szerda, december 05, 2007

Katonai hírek Dél-Afganisztánból

Van itt néhány érdekes hír Dél-Afganisztánból. Afghan Field Report: British WAH-64Ds. Az Apache helikopterek alkalkalmazásában kicsit eltértek a britek a hollandoktól és az amerikaiktól. A lényeg a rotor felett található radar alkalmazásában van, amit utóbbiak nem használnak (leszerelték). A britek most az alkalmazás lehetőségeit vizsgálják élőben, és mint a cikk írja, egy párszor már bebizonyosult, hogy jó ötlet használni.

Ez itt a kanadai jármű veszteségek számbavétele és összehasonlítása. Melyik típussal mennyi veszteséget szenvedett el a kanadai haderő, milyen tapasztalatokat szerzett vele a haderő a napi rutin és a hadműveletek során. Miként állnak ellent az egyes típusok az IED-knak.

A Dutch Choose Bushmaster IMVs for Afghan Mission (updated) c. cikk gyakorlatilag az előző írás folytatása is lehetne. Nem csak a hollandokról szól, hanem gyak. összefoglalja, hogy általában a IED resistant járművek piaca, hogy alakul, melyik NATO országba hol tartanak a modernizálásban, az átálássban az ilyen járművekre. A csehek is hozzákezdtek a beszerzéshez, lengyelekről nem szól semmit.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Britek nem normálisak! :)
Kiülni egy Apache oldalára, a hajtómű elé.... Aztán az ember kapaszkodjon 250-nél!