szombat, november 03, 2007

Baglani történések III.

Tovább hírek jelentek meg a múltkori rakétázásról. Eszerint nem kettő, hanem összesen öt BM-1-es rakétát akartak kilőni. Nem is foglalom össze itt a lényeg az MNO/MTI cikkből: Továbbra sem lehet tudni, hogy mi volt a célpont: a kormányzati épületek vagy a magyar tábor, az azonban biztos, hogy a rakéták a tábor felett átrepülve a kerítéstől egy kilométerre csapódtak be – mondta a távirati irodának Rózsa Tibor ezredes, a magyar tábor parancsnoka. A helyi rendőrség továbbra is azt feltételezi, hogy bosszúból indították a támadást a fegyveresek, a néhány nappal korábban a szomszédos járásban történt összecsapás miatt.

Nárinban a rendőrség és a lázadók közötti tűzharcban több fegyveres életét vesztette. Rózsa Tibor kiemelte: a nyomozásban a magyar katonák együttműködnek a helyi rendőrséggel és a biztonsági szervekkel. A hétfői támadók azonban nem professzionális eszközöket használtak az indításra, hanem kövekkel támasztották alá a rakétákat. Az indításnál ugyanakkor időzítőt használtak, nem pedig azt az afganisztáni támadásoknál gyakran alkalmazott megoldást, hogy a rakétákat a rájuk locsolt gázolajjal gyújtják meg – mondták a tábor tűzszerészei....

Hát akkor ez nem volt hi-tech, ez a kőre támasztós rakéta elég basic. Az örvendetes, hogy a HM részéről van valami visszacsatolás. És ezek szerint Nárinban vannak lázadók, ez is egy új info. Minden támadás után egy kicsivel okosabbak leszünk.

Füzes Oszkár is írt egy cikket Hunvédek címmel. Nem tudom ez megegyezik-e a mai Népszabadság Hétvége mellékletében megjelent afgán anyaggal, de szerintem nem, mert az biztos hosszabb.

Ha meglesz ez is és a múlt heti magyar nemzetes írás is, majd írok mindekettőről egyszerre. De egyelőre egyiket sem találom

Nincsenek megjegyzések: