szombat, május 05, 2007

Nővérek vagy bábák?

Most hallgatom a Kossuth rádiót. A tálibok meghosszabították a határidőt az elrabolt francia túsz ügyében. A rádió valamiért vendégmunkásról beszélt. Hálló, HÁLLÓ francia vendégmunkás Afganisztánban??? Nem birizgálja valami a szerkesztők fejét, gondolkodását. Hogy lehet valakit vendégmunkásnak nevezni Afganisztánban a kínai prostituáltakon kívül???????? A Kossuthra még visszatérek.

Kezdjük azzal, hogy már haza is tér Afganisztánból Szekeres Imre, aki úgy látom népes sajtó delegáció kíséretében tett villámlátogatást Baglanban. Valamelyik Blikkből elcsíptem, hogy most ment ki Bocskor és Palik, kíváncsi leszek a beszámolójukra.

A Fejlesztés és Segély blog képzeletét szintén meglódította a kérdés, hogy a a fejlesztésben mi számít civilnek és mi nem. Én március 24-én reagáltam először arra, hogy Szekeres a hosszabítás mellett lobbizik, de azzal az érvvel, hogy a fejlesztéseket kell biztosítani. Ugyanezzel foglalkozik most a F&S blog, csak kicsit részletesebben, sőt megtalálta a NATO CIMIC dokrtináját is.

Ja és van még egy post. Mintha kis vita alakulna ki. Azt az apróságot próbáljuk tisztázni hogy kit avattak fel néhány hete Baglanban: Nővéreket, bábákat, vagy valaki mást.

A HM beszámolt arról hogy nővérek kaptak diplomát. A HM szerzője a nővéreket a bábákkal azonosítja: a nővérképzést – vagy más néven bábaképzést.

Ezt kritizálta meg Fejlesztés és Segély azzal, bába képzés nincs, tehát diplomát sem adhattak nekik, mert csak az MRCA nevű NGO csinál ilyet. Ők viszont csak 2006 novemberben indultak képzéssel weboldaluk szerint és csak 2008 márciusában lesz vége.

Erre az én blogom kapott egy kommentet: miszerint a HM cikk összecserélte a nővért és a bábát, de valóban az MRCA indított nővér képzést.

Erre most F&S blog a saját oldalán reagált: (az MRCA) arról tájékoztattak, hogy az eseményen ők a bábaképző programjuk ünnepélyes megnyitóját tartották, és a képzésben részt vevő nők ennek keretében kaptak egy-egy plakettet.... Arra is kíváncsi vagyok, hogy a nővérképzést ki csinálta.

Most pedig én is hozzá szólok: (F&S-hez) Nem azt mondta a komment, hogy a nővérképzést is az MRCA csinálta? És az MRCA csinálja a bábaképzést is, tehát egyszerre két képzése fut párhuzamosan. Most a nővérképzés végét ünnnepelték, a bábképzőnek meg az elindítását.

Nincsenek megjegyzések: