szerda, január 10, 2007

titokzatoskodó ügyészek és NATO felfüggesztés

Érdekes hírek jutottak mára is. Egyrészt meghosszabbították az MTI szerint a NATO főtitkár megbízatását. Jó ez annyira nem érdekes. Nyomoznak egy Afganisztánban szolgáló magyar katona ügyében címmel MTI hír a hvg onlinon. A két bekezdésből az egyik:
A szóvivő a vizsgálat érdekeire tekintettel nem kívánt az ügy részleteiről szólni, így azt sem közölte, hogy milyen rangú katonáról van szó. és azt sem, hogy pontosan mit kell "alárendelt megsértése" alatt érteni. Csak annyit mondott: alárendelt megsértését csak elöljáró követheti el, tehát valamilyen szintű elöljáróról van szó.
Jellemző a jó magyar titokzatoskodásra, hogy szóvivő az sem árulta el mit jelentsen az amivel vádolják a katonát.
Az is jellemző a nagy tudású MTI tudósítóra, hogy nem vette a fáradságot, hogy megkérdezzen egy jogászt, egy CD-jogtárat vagy akármit, hanem megelégedett a szóvivő válaszával. Annyira középszerű!!! Annyira magyar. Na pont erről szól a ÉS cikk, amit tegnap idéztem. Ha fent lesz a neten, belinkelem oldalra.
Az MTI hírt a Magyar Nemzet még kiegészítette valamivel, de nem tették fel a az MNO-ra. Vagy én vagyok béna. Vagy a honlap használhatatlan.

A MNO honlapján van egy másik hír is hazánkkal kapcsolatban.
Liam Fox, a konzervatív árnyékkormány védelmiminiszter-jelöltje a szerdai Financial Times idézete szerint egy tájékoztatón kijelentette: az elmúlt hetekben Lengyelországban és Magyarországon járt, és ott felpanaszolta, hogy ezek az országok "beléptek a NATO-ba, zsebre vágták a biztonsági garanciákat, majd csökkentették védelmi kiadásaikat". A magas rangú tory képviselő azt mondta: a párt által szorgalmazott megállapodás alapján "felfüggeszthető lesz azon NATO-országok tagsága, amelyek (védelmi) kiadásai elmaradnak a közösen elfogadott szinttől". Liam Fox bírálta Németországot, Olaszországot és Spanyolországot is, amiért azok, szavai szerint, nem töltik be teljes mértékben a rájuk háruló szerepet az afganisztáni hadműveletekben, ezért a brit hadseregre ott aránytalan teher nehezedik.
Hát igen a britek egy kicsit idegesek, hogy ők szívnak lent délen. Írtam már erről, hogy egy kicsit aránytalannak érzik a teherviselést a NATO-ban. Itt a cikk A brit ellenzék felfüggesztené a magyar NATO-tagságot
Itt a hivatkozott Financial Times változat. Tories attack Nato members' defence budgets

Hallottam vagy olvastam valahol? De állítólag Friderikusz nem vállalta az iraki utat. Kár, jó lett volna. Remélem engem találnak meg helyette, hehe

Nincsenek megjegyzések: