csütörtök, január 18, 2007

PRT-2 elbúcsuzatatva

Ezt írta a mai HM sajtószemle:
Váltás Afganisztánban - Ünnepélyes keretek között elbúcsúztatták tegnap Tatán az afganisztáni magyar PRT (tartományi újjáépítő csoport) második váltóállományát. A 188 fős kontingens több mint felét a Klapka György Könnyű Lövészdandár adja. Szekeres Imre honvédelmi miniszter ünnepi beszédében elmondta: rövid idő alatt sokat tettünk az afgánokért, ezt folytatnunk kell. A második PRT parancsnoka, Szabó László ezredes elmondta, hogy ez az első magyar kontingens, ahol a magyar csapatot egyéb nemzetek katonái egészítik ki. Az ezredes január 25-én indul az afganisztáni Baghlan tartományba az első magyar csoporttal együtt. (Népszabadság 8.o.)

A honvedelem.hu-n meglepően sok hír van a magyar PRT tevékenységéről. Hajrá.

Északon továbbra is vannak problémák. Baghlanban egy IED robbant az út szélén. Nem sérült meg senki. Tegnap beiktatták az új rendőrfőnököt, állítólag az előzővel súlyos proémák adódtak.
Kunduzban a hely kábszerellenes rendőrség a PRT-val és az amerikai különlegese erőkkel lerohanta egy hadúr házát és két parancsnokáét. Találtak némi fegyver, de a főmukit nem sikerült letartóztatni, mert éppen Tádzsikisztánban volt. De lehet hogy azért mentek pont most. A hírből úgy értem, hogy Kunduz tartományban is új rendőrfőnököt avattak és az ünnepséget mindjárt meg is zavarta a hadúr néhány híve: halál az amerikaiakra kiáltással.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ja, tényleg sok hír van a PRT-ről, csak az a baj, hogy mind lakkozott. Ön volt ott Wagner úr, pontosan tudja, hogy mi van ott. Az egy koncentrációs tábor.
Hihetetlen, hogy 153 embert rá mertek bízni az első parancsnokra. De lassan vége lesz annak a 6 hónapos rémálomnak, ahol épp mi magyarok vagyunk sajátjaink legfőbb ellenségei. Talán a 2. váltás jobb lesz, mert az új parancsnok inteligens ember.