csütörtök, november 24, 2011

Baghlani delegáció látogatása és PRT KB ülés

Megkezdte látogatását a baghláni delegáció Budapesten. Kedden este a amerikai követségen volt fogadás, kedd reggel a HM-ben voltak, aztán a Külügyi Intézetbe jöttek, aztán a Parlamentbe mentek, ahol részt vettek a PRT Kormánybizottság ülésén.

Ezután meglepően nagy sajtójátékoztatót adtak, sőt azt hiszem az ESTE és a RTL Klub is riportot készített velük. El voltam ámulva. Nézzük milyen üzeneteket kínálnak a címek, kinek mi fontos:

Népszava átvette a magyar kormány fő üzenetét: Martonyi: a nemzetközi közösség nem hagyja magára Afganisztánt.

Magyar Nemzet a másik üzentet hozta: Nagyobb hangsúlyt kapnak a polgári feladatok

A Kormány.hu a dicséretre koncentrál: Köszönet a magyar katonáknak

A Hírextránál egy gyakornokra bízták a címadást, aki még keveri a véleményt a hírrel: Nem hagyjuk békén Afganisztánt

A Galamus a Küloügyi Intézetes beszélgetés MTI változatát hozta le, asszem eredeti címmel: Bagláni kormányzó: fejlesztésekkel kell gyengíteni a tálibok ellenállását A kormányzónak egyébként ez az egyik fő üzenete

Ezt mondja az Index is: Ha van munkájuk, nem harcolnak. Ők is itt voltak a Külügyi Intézetben.

A Magyar Hírlap a negatív kilátásokra fókuszál: Afgán csapdában ragadhatnak a szövetségesek

Nincs nagyon mit ismételnem, mert a Külügyi Intézetes találkozó volt a leghosszabb, ott hangzott el a legtöbb dolog szerintem, azokról meg írt az MTI.

A PRT KB ülésen jóváhagyásra került a KONCEPCIÓ MAGYARORSZÁG KÖZÉPTÁVÚ AFGANISZTÁNI SZEREPVÁLLALÁSÁRA c. dokumentum. A KüM Sajtóosztály szétküldte, úgyhogy nyilvános. De még nem láttam fent a neten. Majd a sajátomat valahogy felrakom.

Nincsenek megjegyzések: