vasárnap, október 30, 2011

Repterek Kirgizsztánban

A minap a hírekben elhíresült Manas reptéren jártam, amely nem csak katonai repülőtér, hanem az ország nemzetközi repülőtere is egyben. A civil és az amerikai katonai gépek megférnek egymás mellett. Ami meglepett az az amerikai szállító és utántöltő gépek nagy száma volt, kb. 8 gép farkát láttam a távolban sorakozni egymás mellett, egy C-5-ös Galaxyt éppen toltak ki felszállásra.

Éppen tegnap jelentette be egyébként Kirgizsztán új államfője, hogy 2014-re szeretné bezárni az amerikai részt.


Mi azonban nem ilyennel utaztunk, hanem civil gépekkel. Ha jól emlékszem ez egy Tu-134-es volt.

De mi nem ilyennnel repültünk, hanem egy Bae-143-assal. Érdekes módon (vagy csak nekem volt érdekes mert hátulról szálltam fel), a gép vége felé 2-2 sorosra szűkül az üléssor. Egyébként igazi turista kiosztásban voltak az ülések, ilyen kevés lábtérrel még nem utaztam.

Legyen itt egy kakukktojás is a néhány ezer fős eldugott városból, Gülcsából.A kép a faqu II világháborús emlékparkjában készült. Ahogy laikusan elnézem a formáját, ez már valami modernebb széria volt mint a kor T-34-ese.

Végül pedig itt van még egy kisebb mennyiség Il-76TD az os-i reptér szélén. Mintegy 13-t számoltunk belőle össze. Mellett még AN-26osok és AN-2-sek is ácsorogtak erre arra.

2 megjegyzés:

wing írta...

Az a harckocsi a futógörgőkből ítélve egy korai T-55-ös lesz.

Névtelen írta...

Köszi
wp