vasárnap, június 05, 2011

MTV és más hírek Baghlanból

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a múlt héten vagy két hete vitt egy kisebb újságíró csoportot Baghlanba. Al-Ghaoui Hesna riportja az MTV1-en ma este lesz a Panorámában. Ott volt még ha jól tudom a Blikk újságírója is, Szabadi Klaudia. Volt még valaki? Hesna szerencsés, múltkor meg a Baptista Segélyszervezet vitte ki Kabulba :)

Majd egyszer megér egy hosszabb elemzést, hogy ez az afganisztáni misszió miként hatott a magyar külpolitikai újságírók fiatal nemzedékére.

Baghlanban emellett folyik a vadászat is. A hétvégén ismét elkaptak két embert az afgán és amerikai különleges erők:
However, the statement did not provide details whether the targeted Taliban local leader was captured during the raid, saying the leader serves on the Baghlan-e Jadid district Taliban commission and previously led a group of 10 fighters

9 megjegyzés:

Combat Gear Admin írta...

Hm. Érdekes.
Hessna arab származású ugye, és nekem úgy rémlik ott van a szeren, lévén több éve tudósít már a Közel Keletről. Na de a blikk riportere mit keresett ott ?!

Névtelen írta...

Nem olvasol Blikket, ő többet jár Afganisztánba mint Hesna. Érdekli ugyanis :)
wp

Combat Gear Admin írta...

Némi rossz indulatot érzek ?

Amúgy tényleg nem olvasok Blikket. Általában a mellek, és a KI Józsi megfogta PA Kati fenekét kategóriás cikkek ugranak be, ha a Blikkre gondolok.

Névtelen írta...

Nem nem, bocs. A Blikk tényleg ilyen, de vannak úgy látszik kivételek.
wp

Névtelen írta...

http://premier.mtv.hu/Rovatok/Panorama.aspx
júnis-5-i adás afganisztánról

Névtelen írta...

Ide jutott a Honvédség,hogy a legfontosabb missziójáról egy Blikk szintű újság cikkez.Azt legalább olvassa a sok tahó,és a cikk után jöhetnek tőlük a "rohadtingyenélőzsoldosokhogydögölnénekmegodakintmindahányan"
megjegyzések!
Szép munka!!Gratulálok a HM sajtóosztályának

loislane írta...

Köszi, WP. Cikk még íródik - azaz íródnak, egyelőre a fotók utómunkálataival szórakozok -, amúgy minden kedves bulvárgyűlölőnek üzenem, idelinkelem majd a megjelent anyagokat, és akkor nemcsak PA Kati fenekét lehet olvashatni. Hesna egyéként Hesna és nem Hessna, a rosszindulat pedig egy szó - mondom ezt minden rosszindulat nélkül.

loislane írta...

Névtelenkém, ezért nem a HM sajtóosztályát kell okolni, hanem azt, hogy ha tetszik, ha nem, a Blikket "egy kicsit" többen olvassák, mint a többi lapot. És nem mellékesen a HM sajtóosztályának ehhez már tényleg az égvilágon semmi köze...Egyébként pedig az ilyen típusú megjegyzések nem csupán a bulvárolvasókra jellemzők - országunk lakosságának nagy része még nem nőtt föl ahhoz, hogy megértse vagy felfogja például az OMLT vagy hozzá hasonlók tevékenységét.

loislane írta...

És ha már a HM sajtóosztályánál tartunk; mégis mit lehet elvárni attól a gárdától, amely a Humvee nevét képtelen helyesen leírni, vagy többször is azt állítja, hogy MeS Baghlanban van...