hétfő, május 02, 2011

Oszama bin Laden halott

Már sosem tudjuk meg, milyen érzés lehetett a világ legüldözöttebb terroristájának lenni. A körülményekből , ahogy elkapták, talán nem az a klasszikus üldözött, menekülő ember benyomása rajzolódott ki. Tavaly augusztus óta figyelték állítólag.

Bin Laden halála véget vet vagy elnémít néhány összeesküvés elméletet, de majd persze életre kelt másokat. A kedvencem az volt, hogy az USA direkt nem találja, hogy legyenek érvei a háborúkra. Nem fogja megmondani CIA ügynök volt-e korábban (nem volt az).

Az egyre frissülő sajtóhírekkel nem versenyezhetek, úgyhogy inkább ideteszem egyik recenziómat arról a könyvről, amely róla és családjáról szól, és az egyik legárnyaltabb képet adja róla.

11 megjegyzés:

kabulimiri írta...

én nem tudom miért mondasz ilyeneket, mikor egyértelmű, hogy az amerikaiak az olajért mentek Afganisztánba!

Névtelen írta...

kérdések:
- ha augusztus óta figyelik miért nem léptek eddig (gondolom infót gyűjtötek??)
- miért nem fogták el, simán megtehették volna?
- miért "temették" el ilyen gyorsan?
- ISI nem tudott róla, na nemá....
- stb..

ezek csak kérdések mindenféle összeesküvés elmélet nélkül

Névtelen írta...

34° 10' 9" É, 73° 14' 33" K

Névtelen írta...

2. névtelen. Szerintem mindegyik kérdésedre van logikusnak tűnő, hihető magyarázat.

Pl. miért ne fogták el élve? Nekem hihető, hogy nem akarták (ezt bevallották). Így sokkal egyszerűbb volt mindenkinek. Ismerve Ámerikát, még kapott volna a végén életfogytosként egy luxuslakosztályt valahol. Az azért sokk lett volna.
wp

Névtelen írta...

sok lett volna, elírtam bocs
wp

kabulimiri írta...

WP,

ergo feltételezed, hogy tisztességes eljárást folytattak le volna ellene, de azt nem gondolod, hogy tisztességes eljárást kellett volna lefolytatni ellene.

Sztem a demokrácia éppen azért demokrácia, mert még Lucifert is megilleti az igazságszolgáltatáshoz való jog, vagy különben zárjuk be az egészet. Az sem egy rossz opció.

Névtelen írta...

Szerintem se véletlen, hogy csak most likvidálták és az sem, hogy "nem lehetett" élve elfogni. Innentől kezdve könnyebb lesz győzelemnek beállítani a közvélemény előtt az afganisztáni sikertelenséget. Része a kivonulási stratégiának?

Nagy Attila írta...

Tanár Úr! nem gondolkozik azon,hogy lefordítja és kiadja magyarul ezt a recenzió alapján lebilincselően izgalmas családi történetet?

Névtelen írta...

Ha élve fogják el az egész tárgyalás alatt százával ejtettek volna túszokat mindenféle csoportok az elengedését követelve!
Szóval az élve elfogás eleve szóba sem jöhetett.

kabulimiri írta...

Ha élve fogják el az egész tárgyalás alatt százával ejtettek volna túszokat mindenféle csoportok az elengedését követelve!

- ok, ez egy elfogadható érv

Névtelen írta...

Üdv . Valahol a világhálón olvastam arról, hogy egyik verzió szerint egyik felesége dobta fel a rejtekhelyét, egy másik szerint amiéletképesebb verzió , maga a Zawahiri AQ vonal jutatta a CIA kezére, mert már kissé "veszélyes" volt Zawa -ék számára OBL .

Bocs az OFF -ért

HT