kedd, április 26, 2011

Pristinai fürdőszoba szalon

Voltam múlt héten vagy az előtt Pristinában. Meglátogattam az egyik barátomat, meg ha már ott voltam akkor a katonákat, eulexeseket is. Szabad programként megpróbáltam megkeresni azt a fürdőszoba szalont is, amelyet a HM EI Zrt működtetett, és amelyet a Hende miniszter úr bezáratott.

A HVG-től Csikász Briginek volt egy jó cikke erről, egy pár dolog kiderült belőle. Pl. hogy valami welness szállodát készült valamiért építeni a EI, csak épp nem jött össze (nem volt víz)

Tudom az oknyomozást a cikkben megjelent magyar nevekkel kellett volna kezdenem, nem mindjárt Pristinában. De bevallom nem vagyok oknyomozó újságíró, annyira nem is érdekel a téma, és valószínűleg a delikvensek egyébként sem álltak volna velem szóba.

Nekem csak annyi jutott esezmbe, hogy ha már megyek Pristinába, megnézem a bezárt szalont.

Keresem a neten a forrást a Hende nyilatkozatra, de nem találom. Viszont látom, hogy a szocialisták kiadtak egy cáfolatot, amire a HM kiadott egy közleményt (ennek csak zanzásított változtát találom).

De ezek nem arról szólnak, ami engem érdekel, hogy Hende miniszter úr bezáratta a szalont. Ezt itt látom leírva. Miért fontos ez?

Mert próbáltam megtudni a HM-től, hogy hol van ez a fürdőszobaszalon. Kérdeztem a kommunikácoós osztályt, nem jött válasz. Kérdeztem másokat, ők is csak az utcát tudták megmondani. (Zagreb utca, elárulom).

Szóval ez így elég kár. Fontos volt a bezárás, de a címet nem tudják?

Mindegy Pristinában jártamban elmentem a Zagreb utcába, végig autóztam rajta oda-vissza. Az egyik oldaon valami patakvölgy van, így könnyebb a megfigyelés. A másik oldalon vannak ilyen olyan emeletes házak, az Egészségügyi Minisztérium. Láttam egy asszem vízvezeték boltot, de szerintem nem az volt.

Na mindegy, nincs happy end, nem találtam a boltot. Remélem egyszer kiderül majd a házszám is.

Ja és persze most jutott eszembe, hogy lehet ide előbb kellett volna írnom, mert lehet valaki járt arra korábban, látta a szalont és meg tudta volna mondani a címet. Ha van ilyen valaki, mondja nyugodtan, megyek még Koszovóba hátralevő életemben

Nincsenek megjegyzések: