szerda, március 16, 2011

Vissza a NATO radart a Zengőre

Olvasom Benkő vezérkari főnökkel az interjút a Hírszerzőn.

Állítólag a NATO nem fogja fizetni a medinai helyszín miatti extraköltségeket (miért is tenné, nem az ő hülyeségük)

Állítólag a két extra réskitöltő század együtt évi 3-4 millird forintba fog kerülni Magyarországnak.

Évi 3-4 milliárd. A HM költségvetésének 1 százaléka. Értelmetlenül. Meddig is?

Ha ez igaz, javaslom (mint magánszemély) a magyar kormánynak, hogy telepítse a lokátort mégis valamelyik hegyre, a réskiltőltő századokon megspórolt pénzt az elkövetkező öt évben pedig fordítsa:
1. bazsarózsa konzervációs programra
2. zöldszervezetek támogatására
3. Pécs város fejlesztésére (ingyenes uszóbérlet gyerekeknek, új játszóterek, tömegközelekdés javítása, ingyenes étekzetetés, stb.)
4. Ingyenes osztálykirándulások szervezésére az ország egész területéről a katonai bázisra
5. Éves tudományos konferenciák szervezésére a Pécsi Egyetemen a lokátorokról, sugárzásról, ezeknek az élővilágra gyakorolt hatásáról.

Emellett a HM kérje fel a zöldeket az építkezés alatt, hogy figyeljék és irányítsák a radar felépítését a Zengő tetején, az odavezető úton, és bármilyen szabályzalanságot tapasztalnak, azonnal állíítsák le az építkezést és értesítsék a médiát.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Látom te bízol abban, hogy az ún. zöldek szervezettek és konstruktívak.

Nyehh...nyehh...naiv human. :)

Névtelen írta...

Sajnos el tudom képzelni, hogy magyar szokás szerint mindkét oldal belelovalta magát a dologba. Meg hát a politikusokba kellene egy kis kraft, hogy merjenek döntést hozni. Az Orbán kormány most lendületben van, erre is kiterjedhetne a lendülete.
wp

Névtelen írta...

Egyetértek, de azzal nem, hogy a "zöldek" bármiféle kontrollt is kapjanak. Van ilyesmire állami szervezet. Azon keresztül esetleg...
Ugyanakkor veszett ügynek ítélem meg a dolgot, mivel túl nagy volt körülötte a médiafigyelem.

ScoTTThun

Az előzőt nem írtam alá.SRY.

loislane írta...

"bazsarózsa konzervációs program"!!!! - hát ezt imááááádom!!!!:)

Névtelen írta...

Tiszteletem!

Nem vagyok járatos a jogban ,de nincs olyan cikkely,hogy Államérdek??
A szlovákoknál is úgy tudon van ilyen ,akkor itt miért nem tudják alkalmazni? Tudom demokrácia ilyesmi.
Különben is akit a mobil adótornyok nem zavarnak azt ez se zavarja.+ 1 kérdés: hol is lépett be Mo. légterébe az a bizonyos kémrepülőgép?

Névtelen írta...

Evi 3 milliard Forintbol egesz jelentos beruhazasokat lehetne nditani pl a katonak egyeni felszerelesenek fejlesztesere.

Szomoru, hogy az amugyis csoro katonasagnak meg ezt az ertelmetlen kiadastobbletet is vinnie kell.

Es miert? Mert a politika illetve bizonyos erdekekek elobbre voltak a nemzetbiztosagi kovetelmenyeknel. Arrol nem is beszelve, hogy mostmar az uj kormany sem tehet semmit, hiszen akkor oket erne ugyazaz a kritika.

(Kerdes azonban, hogy ezt vajon ok inditottak el annak idejen, es most visszanyalna a fagyi, vagy semmi kozuk hozza, es ok is csapdahelyzetben vannak? Mert ha a nagypolitika nincs belekeverve, akkor nem ertem, hogy celzott tamogatasokkal, mint amit WP irt, miert ne lehetne meggyozni a makrancos Pecsi vezetest/polgarokat/zoldeket.)

-KP-

Szlankó Bálint írta...

szerintem pedig az ujonnan vasarolt m2-es geppuskakkal kemenyen veressenek bele a kornyezetvedokbe, es a lokatort telepitsek megis a zengore. ha pecs onkormanyzata is problemazik, akkor a szinten ujonnan beszerzett 60mm-es aknavetokkel rendezzenek borzalmas verfurdot a varoshazan. a (szinten uj) maxprokkal pedig el lehet utni mindenkit a gecibe, ha van meg esetleg vmi fasz kifogasa. udv, szlanko