szerda, március 30, 2011

Öngyilkos merénylőt fogtak PEKben

Nincs sok magyarázni való rajta, a hír szerint elfogtak egy férfit, aki merényletre ksézült. Talán csak annyi az extra, hogy az illető nem egyedül készült, hanem elmondása szerint másik 2 merénylővel érkezett a térségbe, akik már be is vetették magukat.

Az egyik sikeres volt és Kunduz városban megölte Sayedkhili tábornokot aki 2009-ig bolgodította Baghlant és a magyar PRT és aki jelentős diler hírében állott. Egyszer láttam személyesen is Szekeres miniszterrel tárgyalni. Nem tudom kinek milyen emléke van erről, de elég félvállról kezelte a magyar minisztert, az arckifejezésére, a testbeszédére gondolok. Nagy spiler volt de utolérte a sorsa. Állítólag ráugrott az öngyilkos merénylő. Szar.

Visszatérve a hírre, talán csak annyi hiányzik belőle, hogy honnan jöttek így csoportosan az öngyilkos merénylők. De úgy látom a rendőröknek is ezen jár az eszük:
Police officer Zamandin also said that investigation is underway to locate the suicide network affiliated with Qari Samihullah.

6 megjegyzés:

Eaven írta...

Bizonyára érdekes infókkal fog szolgálni a toborzásról és a motivációkról. Érdekes lenne látni, hogy időben hogyan változott kik közül toborozzák őket és milyen okból vállalják. Kicsit félretéve a dolog biztpol részét ez szoc téren is mondana valamit. Nekem úgy tűnik erősen alul reprezentált a dolog afgán oldala pedig elm. értük lenne a dolog.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Nocsak. Az első moderálás.

Simán csak Bálint

Névtelen írta...

meg mellete még elfogtak egy parancsnokot, meg még pár csákót. aztán még több mint húszan "letették a fegyvert" pár nappal később

wape írta...

Bálint

A szerző távolította el, nem a blogtulaj azaz én. Ez nem moerálás.
üdv
wp

Névtelen írta...

Sayedkhilli jo nehany katonai es rendori parancsnoknal okozott almatlan ejszakakat a magyar PRT ban.

Mindig is erdekelt volna hogy egy 300 USd fizetesbol hogyan tud magan testorseget tobb hazat feleseget pancelauto flottat fenntartani. :)

Ongyilkos merenylo tanulmany rovid verzio (evszam + hiv idnoklas)

2004 -2005 Nincs afgan ongyilkos merenylo ha megis van akkor az kulfoldi az afganoktol idegen az ilyen hadviseles.
2006-2007 Csak penzert van afgan ongyilkos merenylo kulonben is be van kabszerezve.
2008-2009 Csaladjukat vesztett remenyelen sorsu nok a merenylok ertuk meg nem kar.
2010-2011 Agymosott idealista fiatalok a merenylok akik gyerekkent nem tudjak felfogni a valosagot
2012-2013 Bedrogozott agymosott NATO/ISAF katonak es zsoldosok a merenylok

2014... Miautan a demokratikus afgan kormany atvette az orszag iranyitasat nincsenek afgan merenylok mert ez a hadviseles idegen az afganoktol.

Copyright


FB