kedd, október 26, 2010

Még cikkek a támadásról

Tegnap és ma még született egy két írás, ha nem is a konkrét esetre vonatkozik (köszönöm a linkeket).
Kezdjük Zalán Eszter cikkével. Eszter kint van PEK-ben éppen, úgyhogy onnan írta a cikkét.

Vannak benne érdekes részletek az eseménnyel kapcsolatban, Lippai parancsnok kijelentése a végén ultra realista: „A munkát folytatjuk. Ez benne van a pakliban, tudtuk, tudjuk, és az otthoniak is tudják.”

A másik cikk Gyarmati István cikke szintén a Népszabadságban. Nagyon érdekes és gondolom kritikus lesz a tartalma, de bevallom most már nincs időm elolvasni. Más lassan éjjeli egy óra van és holnap is korán kell kelnem. Még visszatérek rá.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Vicces fiú ez a Gyarmati. Azt írja le amit eddig is tudott mindenki, csak senkit sem érdekelt. Ő is csak a NATO-tagságot hangsúlyozta meg a terrorizmus elleni küzdelmet, erre most fordít egyet a köpönyegen, és bevallja hogy valójában a helyzet szinte kilátástalan, semmi ötletük nincs arra hogyan tovább. Az "elhamarkodott" 200 fős csapaterősítés felajánlásakor meg még miniszterelnöki tanácsadó volt, nem?

Névtelen írta...

Ez ugyanaz a Gyarmati aki 40 millerért levezényelte a Nemzeti Katonai Stratégia road showt, majd a legminimálisabb változtatásokat eszközölve rajta beterjesztette, majd megkritizálta miután látta, hogy az egész szakma felháborodott?

Gerinces ember.

Mirwais írta...

én úgy tudom, hogy 2004-ben a Medgyessy-kormánynak volt politikai tanácsadója, de ez mindegy is a cikk szempontjából. Sehol nem tűnik ki, hogy a helyzet totálisan kilátástalan lenne, éppen ellenkezőleg, konkrét javaslatokat is megfogalmaz - ezeknek a helytállóságáról persze lehet vitatkozni.

Zalán Eszter írása tényleg rendben van, de erről úgy látom nincs vita:-)