szerda, április 14, 2010

OMLT hiány és magyar légi OMLT

2010 februárjában volt erő generáló konferencia Brüsszelben (NATO falls short in push for new trainers). Kiképzőkből már csak 500 fő hiány van. Nagyon érdekes és konfúzus. Ugyanis abban az értelemben említi a cikk ezt a hiányt, hogy McChrystal 30000 katonát kért és kapott és a többi NATO tagállam azóta ehhez további 9500 ajánlott fel.

Ez volt az bizonyos nagy találgatás, hogy mennyit kért és kapott McChyrstal. Csak azt nem említték sehol, hogy még másik 10000 katona kell. Ha jül emlékszem 4000ről volt szó és még nagy öröm is volt, mert alapból valami 7500 katonányi felajánlás érkezett. Írtam róla de most nem keresem meg. Szóval össze vissza van, hogy akkor most mi ez a 40.000 fő.

Innen nézve az 500 fő hiány nem is annyira súlyos.

Eközben elbúcsuztatták a 200 fős magyar vállalás első 20 katonáját. Ebből 10 fő az első Légi OMLT, amely Kabulba megy helikopter pilótákat és szerelőket képezni. Hivatalosan: MH Légi Kiképzést-támogató Csoport (Air Mention Team – AMT)

1 megjegyzés:

Zig Zag írta...

Megöltek négy német katonát Afganisztánban

* MTI

2010. április 15., csütörtök 18:39 | Frissítve: 1 órája

Négy német katonát öltek meg a tálibok csütörtökön Észak-Afganisztánban. Öten megsebesültek, amikor a tálibok Baglán tartományban rakétákkal támadtak egy német őrjáratra. A támadás Puli-Kumri támaszpont közelében történt, itt van a magyar tartományi újjáépítési csoport (PRT) központja. A tálibok legutóbb két héttel korábban, nagypénteken öltek meg három német katonát Kunduz tartományban, nyolcat pedig megsebesítettek.