hétfő, március 15, 2010

Rejtélyes afgán helikopter

Van valakinek valami ötlete, tudása, hogy ez milyen helikopter lehet? Nem a típusára gondolok, hanem, hogy ki üzemeltetheti? A ISAF egyik amerikai tábornoka érkezett vele Pul-i Humriba, de nem úgy tűnik, mintha egy amerikai vagy bármilyen más ország hadseregének a helikoptere lenne. Any ötlet?

6 megjegyzés:

kiralypeter írta...

Kolumbiai civil kontraktoré: http://www.verticaldeaviacion.com/vertical_e.html

Névtelen írta...

:) Ez nagyon gyorsan ment. Mit keresnek ezek A-ban? Mennyi helikoptert repülnek?
kösi
wp

smalladam írta...

haha. az első gondolatom az volt, a képet látva, hogy kontraktorok. a második - ettől függetlenül - a gépen lévő felségjelzést látva, hogy kolumbiaiak. ezek szerint tényleg.

Névtelen írta...

Nekem egyáltalán nem tűnt fel a kolumbiai felségjel. Közben megnéztem a weboldalukat. Az elmúlt évtizedben ők reptették az amerikai különleges erőket a kolumbiai dzsungelben. Talán ezért is annyira megbízhatóak, hogy repülnek velük Afganisztánban is. Állítólag ez az egyetlen cég, ami orosz technikát repülve szerződésben áll a Pentagonnal.

Ez a helikopterszűke továbbra sem enyhült a ISAF államok körében.
wp

smalladam írta...

a hm.gov.hu-n a kinagyított változatban jól kivehető a rotor alatt a légbeszívó oldalán

http://www.hm.gov.hu/popup.php?img_url=/files/9/13164/riley_2n.jpg

egyébként én is arra tippeltem, hogy a kolumbiai drogháborús részvételből származhat a kapcsolat.

egyébként emlékeim szerint az UN meg az USAID is (bérelt?) MiL-8-asokat használ. a kandahari bázison is láttam belőlük úgy rémlik

Névtelen írta...

Amikor a www.hm.gov.hu-n megláttam a columbiai fekete "Minyót" rögtön SzG "fekete helikopterei" jutottak ezsembe. Egyébként az ISAF néhány volt szovjet utódállam hasonló típusokat repülő cégeivel is leszerződött!