kedd, március 30, 2010

Miniszteri látogatás Afganisztánban

Szekeres Imre miniszer napokban "hajtja végre" féléves PRT látogatását. Az esemény "dekonspirálódott" azzal, hogy a kifelé tartó gépet, amely leszállt Asztrahányban, valamilyen oknál fogva feltartóztatták az orosz hatóságok. A Független Hírügynökség beszámolt róla. Vagy ott vannak a gépen (akkor gondolom majd kapnak a fejükre, hogy lehozták idő előtt :) vagy valaki hazatelefonált nekik. Ejj, ez a sajtó.

De most olvasom figyelmesen. Hétfőn hajnalban tartóztatták fel a gépet. Kedden 11 kor ment fel a hír az Index-re. Gondolhatnám azt, hogy visszatartották a hírt, amíg a miniszter végre nem hajtja a látogatást és el nem indul hazafelé. Ez egyébként helyes és logikus is lenne.

De ennyi idő alatt húzós megjárni Asztrahány-Mazar-i Sharifot repülővel, majd onnan helikopterrel vagy autóval lejutni a PRT-ig, ott tenni venni, meghallgatni, újságíróknak programot csinálni, és elindulni visszafelé és legalább Mazar-ig visszaérni.

Ha nem tartották fel sokáig őket onnan már nincs "messze" Mazar, ott lehettek talán 10-11-re. Helikopterrel gyorsabb, autókonvojjal lassabban (3 óra?), a miniszter eljuthatott koradélutánig PEK-be, és egy kora reggeli autós vagy helikopteres indulással vissza Mazaraba 11ig. Ha így volt, akkor még egy OMLT vagy városnézős újságíróprogram is beleférhetett. Ez igen fárasztó mindenkinek és tényleg csak egy villámlátogatásra elég.

Most látom a NOL azt írja, hogy az útlevelekből hiányozhatott a belépési pecsét és ezt hiányolták kilépéskor.

Nincsenek megjegyzések: