szombat, február 20, 2010

A baghlani árnyékkormányzót elfogták

Nem tudom kinek tűnt fel ez a hír itthon? Zalán Eszterne a Népszabítól igen, az látom. A Népszabi washingtoni tudósítója semmi jelentőséget nem tulajdonított a hírnek tegnapi cikkében (egyébként volt két tévedése is, majd írok neki talán).
 
A New York Times tegnapi száma volt az egyetlen (eddig alalposan nem néztem utána), amely a Karacsiban történt nagy fogás, harmadik szereplőjét említi.
 
Jaa, aki nem olvasta, Baradar molla a tálibok No.2-ja, Omar molla helyettese, a mozgalom day to day irányítója. Az első hírek szerint őt fogta el a pakisztáni titkosszolgálat két más magasrangú vezetővel.
 
De ki volt a másik kettő? Nos az egyik Kunduz (ez ár kiderül korábban) és Baghlan tálib árnyékormányzója. Ez megér egy hosszabb posztot is majd, de most mennem el.
 
A "mi" árnyékormányzónk neve Mir Mohamed molla.

4 megjegyzés:

Eaven írta...

Van a mieinknek vajon állandó megbízott hírszerzési koordinátora? Végülis a prt kapcsolatban áll a helyiekkel, némi infó nyilván termelődik és másfelől meg jön az HQ-tól. Vagyis a kérdés, hogy e tekintetben hogy muzsikálunk?

Névtelen írta...

No, erről ne remélj sok információt! :)

Névtelen írta...

Hát igen, róla csak helyben lehet történeteket gyűjteni, és persze nem a magyaroktól, emrt ők azt hiszik nagy titkok tudói. Helyi újságírók, NGO-k, rendőrség, ezek sokkal többet tudnak és sokkal többet mondanak is, mint a PRT.
üdv
z

Névtelen írta...

Ez a cikk pontosan mutatja, miről is szólhatna egy magyar cikk. Mi az ami rendelkezésre állhatna info, nmi az ami nem titok, csak a katonák hiszik annak. http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,678723,00.html