kedd, szeptember 01, 2009

Baghlani részeredmények

Ha valaki nyomja a helyi nyelvet, annak itt egy lista az összes, 193 baghlani indulóról (fényképpel), akik a 15 fős baghlani tartományi súrába szeretnének bekerülni.

Ez meg itt a a tegnapi állapot szerint az elnökjelöltek eredménye Baghlanban. Abdullah 50 százalék fölött, Karzai 34%, feldolgozottság 64% (124.000 szavazat). Azaz összesen kb. 220-230.000 ember adta le a szavazatát. Ez milyen részvételi eredményt mutat. Hivatalosan kb. 741.000 re számolta a tartomány lakosságát az Afgán Választási Bizottság. A lakosság fele biztos 18 alatt van, marad 370.000. A részvételi arány durva hasra ütések mellett is 50 százalék felett van, talán 55 is meglesz, ami a mostani hírek mellett jó aránynak számít.

Ezek az eredmények szavazókörzetek szerint Baghlanban. Ha tudnám hol vannak az iszmaeliták szavazókörzetei, csekkolhatnám, hogy a Karzai látogatása és Sayed Manszúr Nadíri felszólítása hatott-e. És láthatnám, hogy Andarab hova szavazott.

Na találtam egyet, ez valszeg Andarab, Pul-i Hiszár. Azt mondja 291 szavazatból 279 Dr. Abdullahra ment. Kicsit keveslem a szavazatok számát.

Pul-i Humri és környékét, Nahrint felismerni. Ez a környék PEK-ben (Chashma-e-Sheer Pul-e-Khumri Street, Saed Jamaluddin School) Karzait hozta ki 3:1-hez Abdulahhal szemben.

Nézzünk egy másik PEK-i szavazóközpontot: Silo Area Near UNHCR Agency, Silo Pul-e-Khumri. Itt Abdullah nyert 2,5:1 hez Karzai-val szemben.

Ha valaki azonosítani tud ezen a listán területeket főleg az Andarabban, Baghlan-Jadidban és Kayan/iszmaelita terüleket, jelezze már a kommentekben. Köszi

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pol-e Hesar meglehetosen kis telepules az Andarab belsejeben. 2007 -ben a "talibok" el is foglaltak" egy rovid idore.