csütörtök, július 31, 2008

Blogok versenye

A Biztonságpolitikai és terrorizmus blog tizedik lett a Goldenblokk verseny hírkategóriájában. Nem teljesen látom át kik és milyen szempontok alapján szavaztak, de köszönöm mindenkinek. Az átlagos nézettség nem lehetett valami súlyos szempont, mert akkor sehol sem lettem volna. Az magyar online tartalom, az alternatív netes hírforrások szegényes állapotát mutatja, ha az én blogom 10ik lehetett a kb 80 indulójából. (tegnap a napi látogatak száma felugrott 167-re, ez is díjnak köszönhető :)

Az első kilenc blogot elnézve, erős a sporthírblogok csoportja, a médiakritikai blogok csoportja (szerintem ez a legkönnyebb blogtípus, akkor támadási felületet kínál a média), kritizálásba meg úgyis óriásiak a magyarok. Úgy látom több készült is a megmérettetésre, többen csalódottak voltak.

Az első helyezett Serbia Insájd valami hasonló mint ez, van benne sok politika, magyarázat stb. De van benne egy csomó színes, fénykép videó is. gratu.

Tekintve, hogy a fenti blogon kívül az első tízben nem volt más hasonló tematikájú külpolitikai hírelemző blog, átfutottam a másik nyolcvanat. Találtam kettőt, ami tematikában passzol, az egyik a KatPol blog, hosszas, elemző jellegű alaposan linkelt anyagokkal. Vagy többen írják, vagy nagyon ráér a szerző (mint én), mert sokat ír.

A másik a Had- rendvédelem blog, amely nevével ellentétben sok modern dologgal is foglalkozik (utoljára a francia haderőrefommal). Látom többen írják, nagy az olvasótábor, informatív és nemcsak az angolszász sajtót olvassák. Ez különösen jó.

Összesen tehát nyolcvan indulóból négyet láttam az általam tágan értelmezett kül- és biztonságpolitikai indíttatásúnak, amely mit mondjak (már mondtam siralmas). De ez a négy legalább színvonalas.

A listából az én győztesen - semmilyen szakmai szempontot szem előtt tartva - Finnugorokról nem csak finnugoroknak című blog. Elfogult vagyok velük, különösen a finnekkel.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálok vazze

Névtelen írta...

Gratulálok én is, a lemil alkotógárdája nevében!

wape írta...

köszönöm nektek
Péter

Névtelen írta...

Azt hiszem, itt illik megköszönnöm az elismerést :-) A finnugorblog viszonylag fiatal, és nagyon igyekszik. Továbbra is szeretettel lát olvasói közt :-)
És persze Gratula!