szombat, február 02, 2008

Csádi meglepetés

Csak azért írok egy rövidet Csádról, mert múltkor némi elégedettség fogott el előző csádi írásom kapcsán. Meg is dicsért valaki :)

Nem, persze nem ezért írok, hanem azért mert nem tudni mi történt a fővárosban azon túl, hogy ma reggel egyszer csak megjelentek lázadók a fővárosban, végigszáguldozták azt, voltak lövöldözések, aztán vége. Itt tartunk most. Az egész olyan vadregényes innen, (tudom erről egy helyinek más a véleménye), jön hír három nappal ezelőttről, hogy Szudánból elindult kb. 250 Toyota a hozzávaló felkelőkkel. És folyamatosan közeledtek, a kb 500 mérföldes út alatt gondolom néha megálltak tankolni. Az, hogy nézhetett ki? Dugó? Fizettek?

Az első harcok csak a fővároshoz közeledve törtek ki pénteken, aztán ma (szombat) reggel egyszercsak rázúdultak a fővárosra. Nálam három óra van. Nem tudni mi a helyzet.

És az a legszebb, hogy közünk van hozzá. Már ehhez is.
The renewed fighting has led the European Union to delay its peacekeeping mission in both Chad and neighboring Central African Republic, which was due to be up and running early next month, said Commandant Dan Harvey, speaking at the EU military headquarters in Paris on Friday.

És?

Benne vagyunk a EU Misszióban élőerővel. Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendvédelmi Bizottságát tagjainak nem volt kérdésük arról, hogy mi folyik Csádban és a Közép-Afrikai Köztársaságban, illetve az erről szóló beszámolóról. A majd másfélórás ülésen erre 5 perc a jutott.

Nincsenek megjegyzések: