szerda, június 13, 2007

Magyar sérült a baglani robbantásban

Azt hittem ma arról fogok írni, hogy a két kereskedelmi híradóban egy hírből kettő lesz, mert másképp okolják ugyanazt a hírt. De a TV2 végén az összefoglalóban volt egy hír, hogy robbantásban megsérült egy magyar katona Baglanban. Állítólag délután Pul-i Kumriban nagy mogáz volt, rendőri aktivitással, ellenőrzésekkel. Ennél többet én sem tudok. Várom a híreket.

Az MTI weboldalán nincsen semmi hír, tehát a TV2 valahonnan a HM-en keresztül, vagy a táborból kapta a hírt.

Tévedtem. Reggel történt és az alkarján sérült meg a katona. Az MTI még reggel hozta, s vele együtt a lapok is. pl a Népszabadság: Megsérült egy magyar katona Afganisztánban

A szaktárca médiaosztályának közleménye szerint az Afganisztánban állomásozó magyar Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) egyik egysége, felelősségi területén, járőrfeladatot hajtott végre, amikor magyar idő szerint 07.20 órakor, Puli-Humriban, az ISAF nemzetközi erők által használt útvonalon, házilag készített robbanóeszköz robbant a feladatot végrehajtó csoport közelében.

A támadás során az egyik katona a jobb alkarján könnyebb mértékű repeszsérülést szenvedett, állapota stabil, anyagi kár nem keletkezett. A sérült kórházba szállítására intézkedtek. A járőr feladatát folytatta, majd biztonságosan visszaérkezett a PRT táborába.

Elég furcsa, hogy ha az alábbi keresőszavakat írom be a Google-be: robbantás magyar katona baglán egyetlen találatot ad ki, a saját blogomat. Pedig ahogy nézem, több újság is lehozta az MTI hírt. Megmagyarázza valaki?

Ugyanakkor ha nem ad ki semmit a Google, talán azt jelenti, hogy nem vagy alig kapott kattintásokat a hír a különböző portálokon. Ez a magyar olvasó közönség dicséretes érdektelenségét dicséri (bocs a szó ismétlésért). Szemben a nyugati országokkal (Németország, Hollandia, Olaszország stb.) nálunk sem vita, sem érdeklődés nem övezi ezt a kérdést. Ez nagy mértékben megkönnyíti a magyar politikai és katonai vezetők dolgát, hiszen nincs nyomás senki részéről. Az is jó persze, hogy így az ilyen incidenseket nem lehet majd arra felhasználni, hogy akkor azonnal vonjuk ki a csapatainkat (mint az Irakban történtek után), ami lássuk be elég értelmetlen és kínos lenne.

Nincsenek megjegyzések: