hétfő, április 12, 2010

Elindult a művelet?

Korábban már rebesgették (milyen egy szó?), hogy előbb-utóbb Észak-Afganisztánban, Kuduz-Baghlan környékén is elindul egy művelet, hasonló célokkal, mint ami délen Barjah-ban volt és Kandahárban készül. Amerikai erők érkeznek folyamatosan Kunduzba és Baghlanba, a végén állítólag 5000-en lesznek ha mindenki itt lesz.

Baghlanba az extra erők a az ANA táborban és a magyar PRT táborában lesznek elszállásolva. Állítólag a Camp Pannóniában zsúfolásig vannak. Nem is nagyon tudom elképzelni, hova fér még oda katona, bár az mintha az egyik oldalon még lett volna szabad hely sátoroknak meg konténereknek de akkor hova állnak az extra járművek. Mindegy, logisztikusok tudják.

A Xinhua híre szerint most elindult a művelet, még hozzá Kunduzban Chardara-ban. Operation launched against Taliban in N Afghan province, aircraft pound Taliban positions. Légierő, meg minden:
Troops from Afghan army, Afghan police and soldiers of NATO-led troops are involved in the operation but could not say the exact figures of the troops attending the battle...
He also stressed that it is a Marja-like operation that led to strengthening government control in Marja district of the southern Helmand province in mid February.

Hát, már éppen ideje volt, ha még akartak valamit kezdeni ezzel a vidékkel is.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A muveletek szinte folyamatosan zajlanak. Fazisonkent haladnak vele. Az eredmeny persze elore nem lathato.