csütörtök, június 15, 2023

Milyen utazni a Lynxben?

Milyen utazni a Lynxben? Csak azért írom, mert a katonák elmondása szerint eddig nem sokat utaztak civiliként a járműben, azt mondta 20 alatt vagyunk. A Hype&Hyper magazinban majd lesz egy cikk a látogatásról, meglátjuk nekik hogy  jött le.

Fotózni nem szabad a járműben,  úgyhogy helyette ide rakom a Harrder fotóját a killermetals.blog.hu.ról, ami gondolom egy/a korábbi változatból lehet. 


Az elrendezés hasonló, a lövegtorony védőlemeze és rajta a monitor is megmaradt, de ott már vannak mindenféle bizbaszok. Az ülések kinézetre hasonlóak, de már nem teljesen így néznek ki a pántok hevederek és ezen a fotón ha jól látom a belső kommunikációs rendszer (egyben zajvédő) sincs még bent. Mi is kaptunk ilyen fülest, hallgathattuk a belső kommunikációt. Az megmaradt, hogy jármű oldalához, nem az aljához vannak rögzítve. Feri barátom megjegyezte, hogy hogy lehet ebbe beülni full felszerelésben, repeszállóban, főleg egy izmos, jó darab katonának. Én nem vagyok ilyen, de befértem 😊 Bízom a németekben annyira, hogy kipróbálták hogy a Hansok és Jürgenek beférnek az ülésbe.

Felül az a vászon borítás, abban fut a légkondi, de lehet más is.

Általában nem érdekel, hogy „mennyivel megy a tank” típusú adatok, mert elméletinek tartom. De Hódmezővásárhelyen, amíg kimentünk a laktanyából a gyakorlótérre, nagyon tolhattuk, mert a deszantérben a rezgés egyre erősebbé vált, a végén már a fogaim is kocogtak. Útolag mondták 60 km/h körül voltunk, murván, „gumibetétes” lánctalppal. A bekötés és a sisak kötelező viselet, mint látszik az üléseknek van egy fajta fej kerete. Amikor véget ért a fotózás és indultunk haza, a katonák mentek még egy kört a terepen, ha már kijöttek. Én már a telefonomat basztattam, a képeket nézegettem, de nem sokáig. Ülések lényege és nem tudom hánypontos öv (de nem olyan mint az autokban, hanem hevederszerű), főleg a fejkereté, hogy az ülésben tartson, amikor gyorsan kell menni terepen. Telefonozni nem lehetett bent, annyira dülöngéltünk, a fejünket egyszerűbb a keretnek szorítani eleve, nem a buckáknál verődjön neki váratlanul.

Arra gondoltam bezárva a deszanttérbe, hogy ha háborúba vagy ez csak az alap, és ehhez jön még a stressz, hogy mész az ellenség felé, aki ágyúval, drónnal, páncélököllel találhat rád, és te minderről semmit se tudsz, csak rázódsz össze vissza ebben a dobozban. Pánikroham, nem kizárt, de hát a katonák biztos ezért is tréningeznek.

Ezek itt már a saját fotók. Szerencsére volt még egy kis sár, volt mibe belfröccsenni a járműve.




Nincsenek megjegyzések: